пʼятниця, 23 листопада 2012 16:21

На День Революції маленькі мексиканці граються у революціонерів
21

Фото: Фото: mexmix.ru

20 листопада в Мексиці пройшли урочистості з нагоди чергової річниці La Revoluci?n mexicana (Мексиканської революції). Мексиканці дуже люблять що-небудь відзначати: йдуть корінням в глибоку старовину День Мертвих і новопридбаний Хеллоуїн, День Батька й День Матері, День Дитини і День діви Гваделупської.

У цій низці свят День Революції займає своє гідне місце. Незважаючи на те, що революція почалася більше ста років тому, більшість мексиканців пам'ятають напам'ять революційні пісні і можуть безпомилково назвати імена революційних героїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці дівчата на виданні відсвяткували Кінсеаньєру

У цей день по всій країні влаштовуються демонстрації, феєрверки, музичні та танцювальні вистави, дитячі ранки і дорослі вечірки. А в маленькому курортному місті Плайя-дель-Кармен проводиться традиційна хода-парад, головними учасниками якого є діти.

У цей день дітей одягають у національні костюми, прикрашаючи їх різноманітними атрибутами революції, зокрема кулеметними стрічками. Дівчата мають за спиною навіть лялькових немовлят. Разом малеча майстерно відтворює непросту історію дорослого світу.

Зараз ви читаєте новину «На День Революції маленькі мексиканці граються у революціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути