Ексклюзиви
вівторок, 07 червня 2011 18:57

У Маріуполі з холерою борються продуктовими наборами, душовими та хлоруванням

У Маріуполі з холерою борються продуктовими наборами, душовими та хлоруванням

8 червня мають виписати трьох людей, які першими захворіли на холеру у Маріуполі. Про це повідомляє головний санітарний лікар Маіруполя Георгій Гусаков.

"Завтра вони втретє здадуть аналіз на наявність холери в організмі. Якщо цей останній аналіз буде таким же негативним, як два попередніх, людей відпустять додому. На сьогодні всі троє здорові. Здають аналіз тричі для надійності. Головне, щоб ніхто не був небезпечним для оточуючих, не міг заразити інших. Сподіваюсь, така тенденція буде зберігатись. Але ми не розслабляємось, продовжуємо працювати. Звернулись до мера Маріуполя, щоб допоміг сім'ям, у яких основним доходом був вилов риби. Наскільки відомо, мер розпорядився виділити їм продуктові набори", - сказав він.

7 червня на пляжах Маріуполя почали встановлювати душові кабінки.

"Відкриті душі дозволять покращити ситуацію з холерою. Адже деякі відпочивальники, не дивлячись на заборону, все одно купаються у морі. Після купання вони зможуть сполоснутися проточною водою з водопроводу. А інші, що просто засмагають, теж зможуть освіжитися", - зауважив начальник управління з питань громадянського захисту Маріупольської міськради Володимир Віноградов.

Малозабезпеченим роздадуть мило, а в місті безкоштовно почистять вигрібні ями. До 10 червня на всіх пляжах міста мають з'явитись 25 душевих. У Маріуполі заплановане хлорування води на 14 червня. 

"Ця дезінфекція водопроводу не пов'язана з холерою. Адже у водопроводній воді все чисто. Просто кожного року міський водоканал проводить загальну планову дезінфекцію. Місцеві мешканці можуть не боятися, що відключать воду. Такий захід буде тривати одну ніч", - зазначив Гусаков.

На сьогодні у Маріуполі 15 хворих на холеру та 5 вібріоносіїв.


Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі з холерою борються продуктовими наборами, душовими та хлоруванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути