Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2011 18:18

У Маріуполі порушили кримінальну справу за фактом розповсюдження холери

У Маріуполі порушили кримінальну справу за фактом розповсюдження холери

9 червня прес-служба Маріупольського управління міліції повідомила, що у зв'язку з випадками захворювання на холеру, відкрито кримінальну справу "Порушення правил боротьби з епідеміями". Попередньо встановлено, що були порушені санітарні правила з попередження інфекційних захворювань певними особами, які і відповідають за дотримання цих правил.

Головний санітарний лікар Маріуполя Георгій Гусаков, зауважив, що кримінальна справа завжди відкривається в такій ситуації.

"Справу порушено по факту. Є факт, що люди захворіли холерою. Тому потрібно відкривати справу. Міліція буде проводити ретельну перевірку. І органи влади, і медичні установи, і СЕС, і водоканал, всіх. Це дуже добре. Можливо, найдуть першопричину інфекції. Хотілося б, звісно, щоб почали перевіряти після того, як ми подолаємо цю недугу. Зараз правоохоронці тільки контролюють всіх. Чи добре спрацювала місцева влада, комунальні, санітарні і медичні служби", - сказав він.

А в прокуратуру передано справу щодо двох компаній, які займались наймом моряків. Вони відмовилися давати списки моряків, які прибули у Маріуполь в момент спалаху епідемії.

На сьогодні нових випадків захворювання не було.

"Це, безумовно, втішає. Завтра чекаємо результату третього аналізу. Якщо все буде добре, випишуть 3 чи 5 чоловік. Перевіряємо всі рибні склади, на яких є риба, зловлена до 1 червня. Якщо в ній щось знайдуть, утилізують всю рибу", - додав Гусаков.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі порушили кримінальну справу за фактом розповсюдження холери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути