вівторок, 03 серпня 2010 12:40

У Маріуполі через халатність начальства троє людей отруїлися парами ртуті

У Маріуполі через халатність начальства троє людей отруїлися парами ртуті

У Донецькій області дві жінки, 32 і 35 років і чоловік 40 років, працівники центральної лабораторії комбінату ім. Ілліча, отруїлися парами ртуті.

Про це Gazeta.ua розповіла мати однієї з постраждалих - Ольга Косовська.

"Дочка тільки приїхала з відпустки, пішла на роботу свіжа, а через 3 дні повернулася, як з хреста знята, - розповіла Косовська. - Ледве ходить, ноги не несуть, апатія, їсти не хочеться, тільки весь час пити просила. З'явилося сильне запаморочення , металевий присмак у роті, нудота та язва на язику".

Виявилося, ще минулої середи її донька і ще двоє працівників знайшли у коморі розбиту ємність, з якої вилилося 100 мл. ртуті. Там же зберігалася ще одна така колба, можливо, були й інші. За наказом начальника вирішили приховати цей факт. Хоча відразу відчули себе погано.

"Продовжували працювати в отруєному приміщенні. Поки чоловіка, колегу моєї дочки, не довелося госпіталізувати, це відбулося в минулий четвер. Саме йому начальник звелів зібрати небезпечну речовину", - зазначила Косовська.

Зараз і сам начальник лабораторії ліг до лікарні. Якби працівники лабораторії продовжували мовчати, через сім днів у них почали б відмовляти печінка та нирки. Від отруєння ртуттю страждає головний мозок і ЦНС.

Косівська звернулася в МНС. Кажуть, на виробництві ртуть вже років 10 не використовується, її просто забули утилізувати.

Постраждалий чоловік до вчорашнього дня перебував у терапевтичному відділення міської лікарні N1 м. Маріуполя з підозрою на отруєння парами ртуті.

Офіційно на комбінаті ім. Ілліча факт отруєння ртуттю заперечують. Але надали своїм працівникам транспорт, яким трьох постраждалих сьогодні доставили в Донецьк на обстеження.

Нагадаємо, нещодавно в Криму 8-місячні близнюки отруїлись парами фарби.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі через халатність начальства троє людей отруїлися парами ртуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути