неділя, 13 листопада 2011 11:15

У Львові закликають знести монумент радянським "солдатам-загарбникам"

У Львові хочуть знести монумент радянським солдатам. Відповідний позов до львівського суду подала Українська республіканська партія.

"Після останнього шабашу у Львові антиукраїнських сил на 9 травня постало питання: "в яких місцях збираються україноненависники?", - пояснив Gazeta.ua заступник голови Української республіканської партії Ростислав Новоженець.

Він впевнений, що потрібно продовжувати практику знищення пам'яток тоталітарного минулого, зокрема і монумента солдатам.

"Відповідно вони збираються біля пам'ятників своєї епохи. Тому виникла думка про те, що потрібно знову і знову порушувати питання про демонтаж символів тоталітарного періоду в нашому місті. Починаючи з 1989 року по 1992 рік, на Львівщині активно демонтовувалися радянські пам'ятники. Більшість цих пам'ятників уже давно знищені. Проте залишається так званий "Монумет бойової слави воїнів радянської армії". Яка ця слава - ми знаємо", - зазначив Новоженець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий пам'ятник Сталіну у Запоріжжі придумали в Кремлі - Парубій

З цих причин УРП вирішила ще раз подати ініціативу про демонтаж цієї споруди.

"Сьогодні цей монумент ні за ким не закріплений. Його ніхто не доглядає. Якщо якась автівка вріжеться і знищить цей пам'ятник, то немає навіть кому позиватися до суду. По документах його просто не існує. Та коли ми подали документи до міської ради для демонтажу цього об'єкту, секретар міськради, "свободівець" Василь Павлюк сказав, що це дуже делікатне питання", - розповів він про ініціативу партії.

Новоженець хоче вирішити дану проблему шляхом скликання місцевого референдуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці й поляки бралися за вила та коси і йшли село на село"

"Через таку відповідь ми вирішили звернутися до суду і таким чином вирішити це питання. Адже насправді радянська армія – це такі ж загарбники, як і німці. А зараз там написано "переможцям над фашизмом". Та і з фашистами радянські війська тут не воювали. Фашисти – це італійці. Тут їх не було. До речі, цей монумент знаходиться на колишньому австрійському цвинтарі. І цей пам'ятник радянських солдат топчеться на тих могилах", - пояснив він свою позицію.

Зараз ви читаєте новину «У Львові закликають знести монумент радянським "солдатам-загарбникам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

219

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути