вівторок, 20 листопада 2012 16:22

У Львові пригощали стравами часів голодомору
10

Фото: Фото: Леся Межва

Сьогодні у центрі Львова усіх перехожих львів'ян пригощали стравами, які готували українці в часи голодомору. Цією акцією оргкомітет, до складу якого увійшов десяток громадських організацій та партій, намагалися нагадати про чергову річницю голодомору у четверту суботу листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Голодомор в селі померло втричі більше людей, ніж на війні

"Страви ми готували із рецептів, які записали від старожилів, які пережили голод, - говорить Оля Сало, організатор. - Основні інгредієнти страв - це кора дуба, ромашка, кропива, насіння льону і кропу, каштани, жолуді. Усе це запарювали, намагалися подрібнити. Насправді страви їстівні. Проте, коли ти їх куштуєш, розумієш, що у великій кількості шлунок цього не сприймає. Тому зрозуміло, як почували себе люди, які це їли."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років в Україні

Організатори на столі розклали миски з коржиками, паляницями. Перехожі здалеку оглядають страви, слухають розповіді про них та акцію, спробувати не наважуються. Усім роздають листівки зі запрошенням прийти 24 листопада о 15.00 до пам'ятника Тарасу Шевченка для вшанування жертв голодомору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові пом'янули жертв "комуністів-сатаністів"

"Чим менше людей долучатиметься до цих заходів, тим швидше українці забудуть свою історію. Ваша байдужість та відстороненість вкрай потрібні тим, хто хоче, щоб Україна перетворилась з самостійної держави на одну з губерній, - йдеться у запрошенні. - У кожного з вас вже могли бути плани на цей суботній вечір: прогулянки, кафе, впорядкування дому. Знайдіть з-поміж них годину часу для пам'яті, молитви та маленької свічечки за тих, хто не мали можливості на такі плани. Поки вміємо пам'ятати, доти залишатимемось народом".

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові пригощали стравами часів голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути