Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 17:49

У Львові 90-сантиметрова жінка народила здорову дитину (ФОТО)
6

Фото: Фото: Ігор Хомич / Gazeta.ua

У 26-річної Марії Українець із Червонограда на Львівщині народилася дівчинка на зріст 46 см та з вагою 2,8 кг. У жінки розвинута карликовість, сама вона має зріст 90 см та важить 26 кілограм.

Пологи приймав лікар Олександр Паєнок із кафедри акушерства та гінекології Львівського медичного університету. Він розповів Gazeta.ua, що за всю практику своєї роботи такого випадку не пригадує.

"Жінки з діагнозом гіповізарний нанізм практично не вагітніють. У них через низький ріст відбувається збій у організмі, практично немає менструацій. Якщо таке і трапляється, що завагітніли, то через свій зріст плід не доношують. Викидні стаються на ранніх термінах. Те що вона завагітніла, виносила і народила - унікальне явище. Їй зробили кесерів розтин і вона, і дитинка чудово себе почувають", - зазначив Паєнок.

Марія Українець може увійти до Книги рекордів Гіннесса як найнижча породілля, яка народила здорову дитину. Сама жінка у розмові призналася, що найбільше переживала, аби дитя не не було з патологією росту.

"Коли я завагітніла, мене лікарі переконували робити аборт, казали, що не виношу і можу завдати ще й собі шкоди. А я подумала: якщо Бог дав, то вже і поможе народити. Тому від четвертого до дев'ятого місяця у лікарів майже не була. Робила всю хатню роботу, варила, прала. Живіт мені зовсім не заважав. З легкістю могла вже на останньому терміні з четвертого на перший поверх спуститися і навпаки. Важливо було, що мене підтримали мої рідні. Дівчинку назву Веронікою", - розповіла породілля.

Марія зі своїм 24-річним чоловіком Олегом одружилася вже на 5-му місяці вагітності. До того часу збирали гроші на весілля. У сім'ї ніхто не працює.

Жили на жінчину пенсію по інвалідності та на гроші, які вона отримувала за випікання святкових тортів.

У своїй родині Марія не найнижча, її рідний брат Андрій має зріст 89 сантиметрів. Олег Українець вищий від дружини майже на метр, його ріст 1,87 см.

Зараз ви читаєте новину «У Львові 90-сантиметрова жінка народила здорову дитину (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути