Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2013 15:16

У Львівській мерії з'явились портрети Гітлера та Сталіна

У стінах Львівської міської ради відкрили виставку-презентацію Музею "Територія Терору".  Виставка візуалізує проект будівництва однойменного музейного комплексу на проспеті Чорновола у місті.

Музей "Територія Терору" створюється на місці, де колись були розташовані радянська "пересильна тюрма №25" та "львівське гетто".

"Пересильна тюрма №25, на території якої організовується музей, була створена совєтами у 1944 році, - розповів депутат міськради Михайло Семчій. - Вона функціонувала 10 років і за цей час через неї до концтаборів ГУЛАГу було етаповано понад півмільйона українців з різних земель. Переважно це були люди, причетні до національно-визвольних змагань, а також військовополонені".

Пріоритетами Музею є дослідження історії політичних, соціальних, етнічних та релігійних репресій тоталітарних режимів проти населення, що жило на території України.

"Місія музею – збирати, зберігати та передавати сучасному і прийдешнім поколінням історичний досвід, розповідати про долі людей – очевидців та учасників тогочасних подій, - пояснив депутат. - Великою тематичною частиною виставки є барак 1939–1941 років, що буде відтворений за зразком бараків типового концентраційного табору".

Експозиція розповідає про геополітичну ситуацію у світі напередодні ІІ світової війни, німецько-радянську співпрацю, початок ІІ світової війни і радянську окупацію Галичини, а також про перші кроки більшовицької влади, легітимізацію сталінського режиму та радянізацію краю.

Зараз ви читаєте новину «У Львівській мерії з'явились портрети Гітлера та Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути