вівторок, 05 березня 2013 18:48

У Луганську побилися за Сталіна шматком сала

Сьогодні в Луганську інтелігенція з літературного угруповання "СТАН" намагалася провести акцію "Сталіна на нас немає", присвячену річниці смерті "батька народів".

Учасники акції принесли з собою сало, зі шматочків якого було зроблено слово "Сталін". Його, за сценарієм, треба було символічно з'їсти.

Громадські діячі розгорнули плакати "Стоп, ГУЛАГ" і "Танцюємо на кістках тирана".

"Ми святкуємо день смерті тирана, - каже один з організаторів акції Ярослав Мінкін. – Радіємо, що його немає. Але, на жаль, справа його і досі жива. Зараз в Україні суди фактично не виносять виправдувальних вироків".

Дійству перешкодили місцеві комуністи, які під'їхали автоколоною. З машин звучали пісні про Сталіна і навіть промова товариша Берії. Комуністи та їхні прихильники вимагали від учасників антисталінської акції йти геть.

"Сало у вас хоч ветеринаром перевірено? Або від нього понос буде? Сало можете зжерти, а от Сталін вам не по зубах!" - кричали учасники комуністичного мітингу.

Міліція розділила протестуючих. Однак, комуністам вдалося порвати і потоптати плакати. На мітингу також сталася бійка.

Депутат-комуніст Максим Чаленко пошматував та потоптав антисталінський плакат, за що отримав від противників "батька народів" великим шматком сала по обличчю.

"Я тобі за це морду рознесу", - почав кричати депутат.

Молода комуністка Катерина Попова, яка також шматувала плакати, говорить, що Сталін – це велика людина і проводити такі акції в Луганську – це кощунство.

"Я думаю, що Сталін зараз потрібен. Бо в нашій країні багато корупціонерів. Сталін збудував велику державу, при ньому нікого не заарештовували на вулицях. А були суди, на яких судили недбалих чиновників", - сказала вона.

Щоб уникнути подальших бійок, міліція супроводжувала "Станівців" до самої зупинки, а комуністи залишилися біля Вічного вогню, де продовжили мітинг.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську побилися за Сталіна шматком сала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

134

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути