понеділок, 27 вересня 2010 16:57

У Луганську орендареві каруселі, на якій загинули двоє людей, дали п"ять років

У Луганську орендареві каруселі, на якій загинули двоє людей, дали п"ять років

Сьогодні, 27 вересня, суд засудив Георгія Ободзинського, орендаря каруселі Центрифуга, яка впала в парку Дружба 9 травня 2008 року, до п"яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

Суддя Ленінського районного суду міста Луганська Володимир Луганський оголосив вирок: орендаря каруселі Георгія Ободзинського засуджено до п"яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

Також суд зобов"язав Ободзинського повністю компенсувати матеріальні претензії, заявлені постраждалими, виплативши в тому числі 200 тисяч гривень та 50 тисяч гривень. Це найбільші суми компенсації із заявлених потерпілими.

Батьки загиблої Яніни Тимченко претензій до Ободзинського не мають. Він вже виплатив їм компенсацію, сума якої не розголошується.

За словами адвоката Ободзинського Олега Ковальчука, засуджений оскаржувати вирок не буде. Влаштовує рішення суду і постраждалих. Помічник прокурора Ленінського району, який підтримував обвинувачення в суді, Юрій Будаг"янц також вважає вирок законним і обґрунтованим.

У п"ятницю, 24 вересня, стало відомо про те, що інспектори, які перевіряли карусель-вбивцю, потрапили під амністію.

Нагадаємо, 9 травня 2008 року в Луганську у парку Дружба впала карусель, внаслідок чого двоє людей загинули, восьмеро отримали поранення. У територіальному відділенні Держгірпромнагляду заявили, що атракціон перед експлуатацією пройшов всі необхідні перевірки. Однак, пізніше з"ясувалося, що документи на атракціон виявилися підробленими. Через кілька днів у Луганську затримали орендаря каруселі.

Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську орендареві каруселі, на якій загинули двоє людей, дали п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути