Ексклюзиви
субота, 10 травня 2008 10:07

У Луганську зламався дитячий атракціон: 2 людини загинули

У п"ятницю увечері в Луганську в парку "Дружба" поряд із кварталом "Ватутіно" в результаті поломки дитячого атракціону, за попередніми даними, загинули 2 людини, мінімум 8 - травмовано. Серед постраждалих - 1 дитина.

Карусель типу центрифуга під час роботи різко піднялася вгору і впала. Карусель була майже повністю заповнена людьми. В результаті удару загинули чоловік і жінка. Травмовані 8 людей з пошкодженнями різного ступеня тяжкості госпіталізовані, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Представники парку підозрюють диверсію, заявляючи, що нібито були перерізані шланги, які запускають в дію гідравлічну систему каруселі. Міська влада заперечує такі підозри. Мер Луганська Сергій Кравченко сказав, що луна-парк працював без дозволу і відповідних документів.

На місці події працюють співробітники МНС України в м Луганську, "швидкої допомоги", правоохоронних органів. Ведеться розслідування.

Пересувні атракціони були встановлені в парку на початку травня. Дозволу на їх встановлення мерія міста не видавала.

Нагадаємо, ввечері 8 квітня у Харкові дівчина випала з каруселі у Центральному парку відпочинку ім. Горького. Її одразу госпіталізували. На території парку розпочала роботу спеціальна комісія, яка перевіряє технічний стан атракціонів.

У травні минулого року в Херсоні в приїжджому луна-парку зламалася частина конструкції атракціону "Дитячий ланцюжок". У момент поломки на атракціоні було троє дітей, але, на щастя, частина каруселі, що обрушилася, впала з невеликої висоти, і діти не постраждали.

Трагічний випадок стався минулого року у місті Єнакієвому (Донецька область). Загинули 14-річні дівчата, які каталися на саморобних гойдалках. Коли старі гойдалки обірвалися, одна з них загинула на місці, іншу доставили до лікарні, але врятувати їй життя так і не вдалося.

Небезпека атракціонів залежить не тільки від технічного стану устаткування, яке іноді не можна експлуатувати, але й від недосконалої системи безпеки, безвідповідального ставлення до правил елементарної техніки безпеки.

Як відомо, несправні атракціони в Україні за останні роки неодноразово ставали причиною травм, а іноді й загибелі людей.

У Києві з метою попередження дитячого травматизму на атракціонах міста і недопущення введення в експлуатацію об"єктів у неналежному технічному стані, прокуратура столиці вже направила відповідні доручення органам виконавчої влади, органам, котрі контролюють проведення перевірки, зокрема пересувних і мобільних атракціонів, дитячих майданчиків, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську зламався дитячий атракціон: 2 людини загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути