четвер, 10 грудня 2009 11:00

У Луганську обвалилася гребля

У Луганську обвалилася гребля

Якщо навесні трапиться паводок або хоча б відбудеться підняття рівня води в Луганську хоч би на метр, може зруйнуватися значна ділянка міської греблі, що загрожує затопленням цілого району довколишніх будинків. Недавно на повороті річки в районі вулиці Ляпіна завалилася гребля. Протяжність обвалу - 25 метрів. За декілька днів він збільшився майже на третину.

Гребля побудована давненько - ще 1961 року. Трохи ремонтувалася 1985 року після паводку. В день обвалу МНС разом з представниками міської влади були на місці НС, руйнування греблі оцінили вельми серйозно.

"У даний час не загрожує. До того часу, поки не буде паводку або проливних дощів. Піднімається рівень води на метр і більше. Вода може піти в населений пункт", - розповів Олег Богдан, головний фахівець відділу з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Каменнобродського районної ради.

Поки синоптики проливних дощів не обіцяють, та варто побоюватися весняного паводку.

Останній серйозний був в 2006 році, тоді гребля теж не вистояла.

"В інституту "Луганськводпроєкт" вже є досвід. На вулиці 345-ої Шахтарської дивізії був подібний обвал. Оперативно відреагували, зробили проект і провели всі роботи. Я думаю, і тут будуть зроблені всі роботи швидко, до паводку буде укріплена гребля" - говорить Анатолій Колядінцев, замголови Каменнобродської райради.

До паводку - це означає, що навесні вже повинні бути завершені ремонтні роботи. Але жителі побоюються: щоденна бездіяльності - це подальше осідання грунту.

Відновлення греблі зараз на стадії розробки проекту, ним займається інститут "Луганськводпроєкту". Приблизна вартість проекту 100 тисяч гривень.

Старожили говорять, це пробивається старе русло річки. При будівництві греблі поворот Луганки зробили менш крутим. Джерела ж залишилися на колишньому місці. Тепер вода з них підмиває греблю.

Чиновники запевняють, до весни гребля буде відновлена. Загальмувати роботи може тільки холодна зима, поки ж такої синоптики не обіцяють. Додаткове зміцнення споруди, можливо, проведуть вже пізніше. Необхідну на ремонт суму поки не називають, чекають проект. На око прикинули - мільйон гривень. Відшукати ж цю цифру належить в міському бюджеті.

За матеріалом "Комсомольская правда" в Украине"
Зараз ви читаєте новину «У Луганську обвалилася гребля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути