пʼятниця, 29 липня 2022 20:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму Росія призиває до армії студентів з відстрочкою

У Криму Росія призиває до армії студентів з відстрочкою
РФ проводить в університетах активну мілітарну пропаганду для молоді, щоб потім залучити їх до армії. Фото: Слово і діло

Росія продовжує проводити приховану мобілізацію у Криму. На військову службу призивають навіть студентів, які мали відстрочку. Про це повідомила постійна представницю президента в Криму Таміла Ташева під час брифінгу.

РФ проводить в університетах активну мілітарну пропаганду для молоді, щоб потім залучити їх до армії. Крім того, у Севастополі і Джанкої студентам останнього курсу профтехучилищ вручили повістки нібито для уточнення облікових даних. Згодом молодики були призвані до армії РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є один вихід" – що треба, щоб перемогти Росію

Також "військкомати" почали відправляти чоловіків на повторні медкомісії, але Ташева прогнозує, що це завершаться відправкою на війну проти України. Вона додала, що жителі Криму з початку повномасштабного вторгнення брали участь у бойових діях. Вже відомо про 125 поховань солдатів на території півострова, з них, ймовірно, 62 є громадянами України.

Ташева наголосила, що вказана цифра не є точною та остаточною, оскільки Росія приховує втрати.

Окупанти продовжують перекидати у напрямку Херсона важку техніку через тимчасово захоплений росіянами Мелітополь на Запоріжжі. Армія противника готується до наступу Збройних сил України. У кожній колонні по 20-30 одиниць техніки – від танків, до бойових машин десанту та машин піхоти. Ворожа техніка їде з боку Донбасу, Маріуполя та Бердянська.

Зараз ви читаєте новину «У Криму Росія призиває до армії студентів з відстрочкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути