вівторок, 07 серпня 2012 10:04

У Криму просять утриматися від відвідувань лісу

У Криму просять утриматися від відвідувань лісу
Зараз ліси у Криму - порохова бочка. Фото: vv.gov.ua

У Криму посилено охорону заповідних лісів Великої Ялти і лісових масивів Великої Алушти в зв'язку з високою пожежною небезпекою.

Як повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради міністрів Криму з посиланням на Республіканський комітет АРК з лісового і мисливського господарства, зараз на півострові проводяться заходи з оновлення мінералізованих смуг після ліквідації лісової пожежі на території Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабна лісова пожежа спалахнула на Адріатичному узбережжі у Хорватії

Через загрозу пожеж введена тимчасова заборона на відвідування гірничо-лісової зони Криму.

Разом з тим відкритими для відвідування залишаються більше 40 об'єктів природно-заповідного фонду та відомих природних пам'яток, де ведеться чергування державної лісової охорони.

"Державна лісова охорона підприємств Рескомлісу працює в посиленому режимі. Кримські лісники роблять все можливе, щоб попередити лісові пожежі, активно проводячи комплекс профілактичних заходів", - повідомили в Рескомлісі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві згорів Труханів острів

Зокрема, перекрито 459 доріг, що ведуть до лісу, перекопано 513 лісових доріг. Крім того, на дорогах загального користування, що ведуть у ліси, дислокуються пости, де чергують співробітники державної лісової охорони, міліції.

Усього на дорогах виставлено 68 спостережних постів, задіяно понад 130 осіб, частина з них здійснює цілодобове патрулювання лісових масивів.
За інформацією Рескомлісу, до теперішнього часу в Криму проведено 1401 рейд по виявленню порушників правил пожежної безпеки в лісах, оштрафовані 222 особи, сума штрафів склала понад 8 тис. грн.

Усього з початку року на території Криму сталося вже 19 пожеж на площі понад 26 га. Сумарний збиток від них склав більше 800 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні горить південь і південний схід: зафіксовано 480 пожеж

У зв'язку з пожежонебезпечним періодом керівництво Республіканського комітету Криму з лісового і мисливського господарства закликає мешканців і гостей півострова утриматися від відвідування кримських лісів.

"Ліс сьогодні - порохова бочка. Варто запалити сірник або кинути палаючий недопалок - це може привести до небаченої трагедії. Не будьте байдужими до долі лісу і строго дотримуйтеся правил пожежної безпеки. Тільки разом ми зможемо уберегти кримський ліс від біди", - відзначили в Рескомлісі .

Зараз ви читаєте новину «У Криму просять утриматися від відвідувань лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути