понеділок, 25 січня 2010 16:13

У Криму через морози лебеді примерзають до криги

У Криму через морози лебеді примерзають до криги

Співробітники МНС України в Євпаторії звільнили примерзлих до криги лебедів.

Як повідомили сьогодні в прес-службі Главку МНС в Криму, 24 січня ввечері рятувальникам зателефонували місцеві жителі, які побачили, що на березі озера Сасик-Сиваш два лебеді примерзли до криги і не можуть поворухнутися.

"На місце прибула наша мобільно-оперативна група МНС, - розповів старший інспектор Євпаторійського міськуправління МНС Роман Бабенко. - У цей день тут було близько 16 градусів морозу, плюс дув вітер. Вода в озері була близько 2 градусів тепла, але біля берегів вона покрилася тонкою кригою ".

"Два молодих лебеді відірвалися від своїх досвідчених побратимів, що плавали в протоці. Парочка перебувала на мілководді біля берега, де вода незабаром покрилася кригою, скувавши птахів. Щоб визволити лебедів, ми їм влаштували теплі" ванночки ": лили теплу воду на вмерзлі в кригу лапи ", - зазначив інспектор.

Нагадаємо, в період з 18 грудня по 21 січня в Україні через переохолодження та обмороження загинули 236 чоловік, 2118 госпіталізовані. МНС України 20 січня попередило про посилення 22-25 січня вночі морозів до -17 ...- 25 градусів, в більшості регіонів країни, місцями -27 ... -29 °.

Раніше повідомлялось, що через теплу погоду у Криму зацвіли проліски. Також у Криму на озері Аджиголь недалеко від Феодосії в районі Приморського з"явилися п"ять фламінго.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Криму через морози лебеді примерзають до криги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути