четвер, 28 липня 2011 15:19

У Кореї з'явилась собака, яка світиться в ультрафіолеті

Біотехнологи з Сеульського національного університету, використавши методику клонування, яка, можливо, дозволить знайти ліки від хвороб Альцгеймера і Паркінсона, створили "сяючу" собаку. Схожу технологію вже використовували 2005 року при створенні першої клонованої собаки Снаппі.

На "розробку" флуоресцентного чотириногого було витрачено чотири роки і 3 млн доларів.

Генетично модифікована собака породи бігль, яку назвали Тегон (Tegon), народилася 2009 року. Зелене сяйво з'являється у неї в ультрафіолетовому світлі після прийому антибіотика доксицикліну. Таким чином, здатність собаки світитися можна регулювати, додаючи або забираючи антибіотик з їжі.

Керівник дослідження Лі Байонг-чан вважає, що поява Тегона відкриває нові горизонти: ген, що змушує собаку світитися, можна замінювати генами, що провокують смертельні людські захворювання. Оскільки існує 268 недуг, якими хворіють і люди, і собаки. Створення псів, які штучно демонструють такі симптоми, допоможе розробити нові методи лікування людських хвороб.

Звіт про досягнення корейських біотехнологів буде опубліковано в журналі Genesis.

Нагадаємо також, що 2009 року ті ж південнокорейські спеціалісти клонували чотирьох гончих, які світяться червоним кольором. Чотири собаки, в денний час виглядають звичайними собаками, а в ультрафіолеті сяють червоним (червонуватий відтінок кігтів і черевця можна помітити навіть неозброєним оком). А 2007 року в Південній Кореї отримали флуоресцентну кішку; вчені в США, Японії та Європі клонували також флуоресцентних мишей і свиней.

Зараз ви читаєте новину «У Кореї з'явилась собака, яка світиться в ультрафіолеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути