понеділок, 20 жовтня 2008 08:40

У Конгрес США вперше балотується киянка

Вперше в історії США на місце в Палаті представників Конгресу США претендує кандидат, що народився в СРСР. Це 47-річна уродженка Києва Марина Кац, що висувається від Республіканської партії по 13 округу штату Пенсільванія.

Сім"я Кац емігрувала з СРСР в США в 1979 році, коли дівчині було 17 років. Вивчивши англійську мову, вона закінчила коледж і поступила на юридичний факультет університету Темпл, потім отримала ступінь магістра права і в 1995 році відкрила власну юридичну фірму. Політик виховує двох дочок-підлітків.

"Моєю суперницею є член Палати представників демократка Еллісон Шварц, яка вже чотири роки працює в Конгресі. Останні опитування показують, що при 20 відсотках виборців, які ще не визначилися в своєму виборі, ми йдемо з Еллісон Шварц, що називається, "ніздря в ніздрю", - розповіла Кац.

За її словами, у разі перемоги на президентських виборах республіканця Джона Маккейна взаємини США з Росією не погіршають, адже саме з республіканськими адміністраціями Москві частіше вдавалося знаходити спільну мову по ключових питаннях.

Як повідомляється на сайті Smartvoter.Org, основними положеннями передвиборної програми Кац є недопущення нових податків, зміцнення енергетичної незалежності США і скорочення корупції і лобізму.

Вибори представника 13 округів Пенсільванії в Конгресі пройдуть одночасно з президентськими виборами 4 листопада 2008 року, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Конгрес США вперше балотується киянка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути