Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2012 11:06

У Києві зустріли Плащаницю Пресвятої Богородиці
26

Скандально відомий митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло з не менш відомим міністром культури Михайлом Кулиняком
Фото: Фото: ua.golos.ua
Маленький вірянин спостерігає за обрядами
Митрополитові Володимирові допомагають привітати Плащаницю
За порядком стежили міліціонери
Митрополита Володимира до Лаври привезли на візку

Плащаниця Пресвятої Богородиці прибула з Гефсиманії до Києво-Печерської Лаври. Як повідомляє сайт УПЦ, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимирасвятиня була доставлена офіційною делегацією Української православної церкви на чолі із секретарем Предстоятеля УПЦ архієпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром.

Зустріч ікони Успіння Божої Матері у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Плащаницю також зустрічали: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, митрополит Мексиканський, Венесуельський, Карибський і всієї Центральної Америки Антоній (Антиохійський Патріархат), керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, архієпископ Білогородський Миколай, Білоцерківський і Богуславський Августин, Харківський і Богодухівський Онуфрій, духовенство та віруючі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну привезуть плащаницю від гроба Богородиці в Єрусалимі

На Соборній площі лаври Митрополит Володимир провів перед святинею молебень, по завершенні якого звернувся до присутніх зі словами настанови. "Ми часто просимо Божу Матір про все, ставимо такі завдання стосовно нас, що не відразу розберешся, чого ми просимо. Але Божа Матір – Матір усього всесвіту зазвичай поспішає сама, в першу чергу, воздвигнути ходатайства перед Богом нашим про спасіння роду людського. І отримують усі, хто щиро цього просить з надією на Бога та Його волю."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Києва привезли ікону, яка стікає справжньою кров"ю (ФОТО)

Він зазначив, що "сьогодні Богоматір залишила святий град Єрусалим, де Вона почиває у своїй іконі, і прийшла до нас у свій дім, котрий присвячений Їй". Після цього Плащаниця була перенесена до Стефанівського приділу Успенського собору, де буде перебувати до 24 вересня.

В ці дні собор буде відкрито з 7-00 до 21-00 (вхід на територію Заповідника безкоштовний). Визначна святиня Світового Православ'я прибувала до України на прохання Блаженнішого Митрополита Володимира та з благословення Блаженнішого Патріарха Єрусалимського Феофіла ІІІ.

 

Зараз ви читаєте новину «У Києві зустріли Плащаницю Пресвятої Богородиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути