вівторок, 28 серпня 2012 09:41

Сьогодні християни святкують Успіння Богородиці

Сьогодні християни святкують Успіння Богородиці
Фото: thisisukraine.org

Православна церква сьогодні святкує Успіння Пресвятої Богородиці.

За церковним переказом, після Вознесіння на небо Ісуса Христа Пресвята Діва, лишаючись під опікою святого Іоанна Богослова, перебувала в пості та молитві і в бажанні бачити Сина. Вона стала для всіх учеників Христових спільною Матір'ю. Вони разом з нею молилися і з великою радістю й утіхою слухали її повчальні бесіди про Спасителя. Коли віра християнська поширилася в інших країнах, то багато християн приходили з далеких країн побачити і послухати Богоматір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У православних почався Успенський піст

Преставлення Пресвятої Матері Божої відбулося на 72-му році життя і був ознаменований чудесами. Сам Господь з ангелами в незвичному світлі з'явився на зустріч її душі. Згідно з волею Пресвятої Богородиці, вона була похована поблизу Єрусалима, в Гефсиманії, поруч з трунами її батьків і Йосипа Обручника. Але на третій день, коли апостол Фома, який не встиг на похорони, прийшов до гробу і попросив його відкрити, щоб попрощатися з Богородицею, виявилося, що тіла святої Марії вже не було в гробниці. Церква завжди вірила, що воно було взяте на небо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Православні та греко-католики святкують Медовий Спас

Свято Успіння Божої Матері сходить до найдавніших часів християнства. Йому передує двотижневий піст, який називається Успенським, за своєю суворістю він наближений до Великого посту. У цей день церква прославляє Богоматір, яка прийняла під своє заступництво весь рід людський і клопоче за нього перед Богом. Разом з тим Успіння Богородиці вчить нас, що смерть є тільки перехід від земного життя до життя небесною, від тління і руйнування - до вічного безсмертя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну привезуть плащаницю від гроба Богородиці в Єрусалимі

У цей день у багатьох місцях в храм приносили насіння і колосся для благословіння і освячення, а на полі залишали трохи незрізаного колосся. Залишаючи незжате колосся, женці сподівалися повернути землі силу, витрачену нею на вирощування врожаю.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні християни святкують Успіння Богородиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути