понеділок, 30 листопада 2009 12:47

У Києві закінчилась епідемія грипу

У Києві закінчилась епідемія грипу

Епідемія грипу у Києві, яка тривала чотири тижні, закінчилася.

Про це йдеться у звіті Державної санітарно-епідеміологічної служби Києва.

Зокрема відповідно до документа, з 23 листопада по 29 листопада захворюваність жителів столиці на грип та ГРВІ знизилася в 1,4 раза порівняно з аналогічним періодом попереднього тижня - перехворіли 18 166 осіб, зокрема 6 817 дітей до 14 років. Захворюваність зменшилася у всіх вікових групах. За тиждень шпиталізовано 620 хворих, зокрема дітей до 14 років - 271 особа. Показники захворюваності минулого тижня в 1,6 раза нижчі епідемпорогу.

За даними СЕС, за час епідемії у Києві перехворіли 142 889 осіб, з них 592 вагітних жінок, 15 481 школяр. Шпиталізовано 3 650 осіб, виписано зі стаціонара 2 750 осіб, зокрема з діагнозом "пневмонія"- 1 271 особа. Від ускладнень померло 24 людини.

"Під час епідемії виявлено весь спектр вірусів, що зумовлюють гострі респіраторні вірусні інфекції: сезонного грипу А та В, аденовірусів, вірусів парагрипу, пандемічного грипу (122 людини). Аналогічний підйом у цю пору року було зареєстровано в 1986 році і тривав п"ять тижнів, перехворіли 262 192 людини. Підйом було викликано сезонним вірусом грипу А(H1N1). Заняття в школах не припинялися", - йдеться у звіті.

"Масочний" режим і протиепідемічні заходи серед студентів і у місцях масового скупчення людей триватимуть до 8 грудня 2009 року.

Нагадаємо, згідно з оперативною інформацією Міністерства охорони здоров"я, станом на 29 листопада, хворими на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в Україні зареєстровано 1 810 935 осіб, з них було шпиталізовано - 109 743, померло 424 людини.

До того ж, за даними МОЗу, епідемпоріг залишався перевищеним у Закарпатській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Сумській, Хмельницькій, Чернігівській, Чернівецькій областях, а також у місті Києві.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У Києві закінчилась епідемія грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути