пʼятниця, 27 листопада 2009 11:50

"Швидка" везла хворого на "свинячий" грип до лікарні 9 годин

"Швидка" везла хворого на "свинячий" грип до лікарні 9 годин

Хворого на "свинячий" грип везли 9 годин до однієї з польських лікарень, повідомляє Dziennik.

"Швидка допомога" їхала з міста Кемпно, що на південному-заході Польщі у Вроцлаві. Відстань складала близько 80 кілометрів.

Однією з причин довгої поїздки був апарат штучного дихання, в якому сіла батарея. Ще напередодні одним із рішень місцевих медиків було перевезти хворого до більшої лікарні, бо його стан постійно погіршувався.

Подібний випадок був надто ризикованим. До цих пір ніхто в Польщі не наважувався везти на "швидкій допомозі" хворого з важкою дихальною недостатністю, під"єднаного до апарату штучного дихання, описує ситуацію Dziennik з посиланням на gazeta.pl.

Теоретично авто "швидкої дороги" мало подолати цю відстань десь за дві години, однак заряди батареї апарату могли витримати лише півгодини. Тому машина затримувалася біля кожної бензинової станції по дорозі.

Повний заряд батареї тривав майже дві години. Наступного разу батарея розрядилася вже в околицях міста Вроцлав. Тоді довелося викликати пожежників, які дозарядили батарею апарату штучного дихання.

Коли пацієнта довезли до лікарні, він перебував у вкрай важкому стані.

Нагадаємо, у Польщі на даний момент рівень зараження вірусом A/H1N1 різко зріс і вже перевищив допустимий епідеміологічний поріг в декілька разів.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Швидка" везла хворого на "свинячий" грип до лікарні 9 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути