вівторок, 27 травня 2008 16:22

У Києві ввели роздільний збір сміття

У Києві, як і в багатьох містах Європи, упровадили систему роздільного збору сміття.

Як передає радіо "Київ 98 fm", таке нововведення вже працює в Голосіївському, Шевченківському і Подільському районах столиці.

Відтепер поряд зі звичайними сміттєвими контейнерами з"являться спеціальні для відходів зі скла, пластику, паперу і металу. Зовні вони відрізняються наявністю жовтої кришки і наклейками на корпусі. Всього в Шевченківському районі встановлено 120 таких контейнерів, а в Голосіївському - більше 70.

"У Шевченківському районі вже введений роздільний збір і працює там вже місяць. Дуже хороші показники, люди з радістю сприйняли впровадження роздільного збору. На даний момент від роздільного збору можна переробляти до 70% корисних компонентів і лише 30% ховати на полігоні. А не все скопом, як ми звикли, ховати або спалювати на полігонах", - відзначила фахівець з управління проектами і програмами компанії "Грінко" Ганна Теренцова.

Нагадаємо, раніше заступник голови міськдержадміністрації Владимир Головач заявляв про те, що проблем з вивозом сміття в Києві немає. Проте в місті існує інша проблема - деякі компанії, які займаються вивозом побутових відходів зі столиці, скидають сміття за межею міста на території Київської області.

По експертних оцінках, в Києві щорічно утворюється 1,2-1,5 млн. тонн побутових відходів. Всього в районах міста встановлено близько 42 тис. 755 урн, працюють 5672 двірники.

Зараз ви читаєте новину «У Києві ввели роздільний збір сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути