вівторок, 27 липня 2010 15:39

У Києві вісім пляжів працюють без офіційних дозволів

У Києві вісім пляжів працюють без офіційних дозволів

У Києві вісім пляжів працюють без офіційного дозволу на відкриття, повідомляє прес-служба Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Так, станом на сьогодні в Україні працює 796 (88,2 %) пляжів - 750 на морському та 46 на річковому узбережжі. Всього має діяти 902 пляжі та рекреаційні зони у АР Крим, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях, м. Севастополь, які мають вихід до морського узбережжя. З них 847 - морських і 55 - річкових, включаючи зони м. Київ на р. Дніпро.

У м. Київ на сьогодні працюють всі 12 пляжів та зон відпочинку на р. Дніпро, з них 8 пляжів не мають офіційних дозволів на відкриття. Офіційно відкрито 4 пляжі - "Дитячий" у Гідропарку Дніпровського району, "Чорторий" у ПКіВ Дружби народів Деснянського району, "Райдуга" і "Тельбін" на озерах у Дніпровському районі. Досліджено 22 проби річкової води. Відхилень від гігієнічних норм не виявлено.

В АР Крим працює 323 із 338 пляжів, решта не відкриті через відсутність дозвільних документів. Заборонено купання на 3 пляжах у с. Рибачому, с. Малореченському, с. Сонячногірському та на пляжі санаторію ВВС у м. Судак через виявлені перевищення допустимої норми вмісту кишкової палочки (індекс ЛКП - 24 тис. при нормі до 5 тис.). Ці пляжі перебувають під наглядом санепідслужби.

У м. Севастополь працюють 7 пляжів: 5 пляжів та 2 зони рекреації "Любимівка", "Золотий пляж" у Балаклаві. Через незадовільний санітарно-технічний стан облаштування території закрито пляж - "Омега".

В Одеській обл. з 21 діючого пляжу працюють 19 морських у м. Одеса та приморських районах. Через незадовільний санітарно-технічний стан облаштування території закрито 2 пляжі: "Чорноморка" у м. Одеса та річковий пляж у м. Кілія. Відхилень від стандарту у досліджених пробах води не виявлено.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві вісім пляжів працюють без офіційних дозволів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути