середа, 17 лютого 2010 18:26

У Києві викрили чергову велику житлову аферу

У Києві викрили чергову велику житлову аферу

Співробітники Головного відділення податкової міліції ДПІ в Дніпровському районі Києва в результаті проведених оперативно-розшукових заходів встановили факт незаконного залучення коштів фізичних осіб-інвесторів на рахунок одного зі столичних ТОВ (нібито для будівництва житлового комплексу з суспільно-побутовими приміщеннями в Солом"янському районі столиці).

Як повідомили в Державній податковій адміністрації в Києві, директор підприємства обдурила громадян, що сподівалися отримати квартири в новому будинку, на підставі укладених договорів про пайову участь в інвестуванні будівництва житла.

Вона отримала від п"яти громадян на рахунок товариства кошти в сумі більш ніж 2 мільйона гривень. Перераховувати ж залучені інвестиції замовнику будівництва директор ТОВ не збиралася, зазначили в ДПА.

Таким чином, заволодівши шахрайським шляхом коштами інвесторів, директор незаконно витратила їх на господарські потреби підприємства, а ошукані інвестори так і не отримали обіцяних квартир.

Стосовно підозрюваної вже порушено кримінальну справу за фактом шахрайства, зловживання владою або службовим становищем та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Слідство триває.

Нагадаємо, що у вересні минулого року співробітники управління податкової міліції Києва спільно з працівниками Генеральної прокуратури України викрили велику житлову аферу.

Як повідомили в прес-центрі Державної податкової адміністрації в Києві, з"ясувалося, що ще в 2005 році мешканець Криму створив у Києві будівельну компанію, яка повинна була займатися будівництвом житлових будинків. Всього забудовник зібрав понад 6 мільйонів гривень внесків. Щоб привласнити ці гроші, він через низку фіктивних фірм виводив їх за кордон.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Києві викрили чергову велику житлову аферу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути