вівторок, 23 березня 2010 18:05

У Києві транспортники проведуть попереджувальний страйк

У Києві транспортники проведуть попереджувальний страйк

У Києві водії тролейбусів депо N2 одностайно висловилися за проведення попереджувального страйку 29 березня - з 5:00 до 10:00. Про це повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України, за участі якого сьогодні відбулися переговори колективу й адміністрації тролейбусно-експлуатаційного депо N2 міста Києва. Таким чином, 29 березня на п"ять годин буде паралізовано тролейбусний рух на більшості ліній Правого берега Києва.

Трудовий конфлікт виник, зокрема, через те, що працівники тролейбусного депо N2 (900 чоловік) отримали лише 30% заробітної плати за січень, а за лютий не отримували жодних виплат.

За словами члена ініціативної групи водія Олександра Корнієнка, у нього є інформація, що "Київпастранс" отримав 127 млн грн для погашення боргів із зарплат. Однак дирекція депо, яку очолює Василь Назарчук, на сьогоднішній зустрічі з колективом стверджувала, що від влади кошти не надходили. При цьому, відомо, що інші підприємства - наприклад, депо N3 - зарплату за січень отримали повністю, а за лютий - 50%.

Окрім виплати зарплат, працівники депо вимагають урегулювати проблему з проходженням наркологічного контролю (тесту на тверезість) водіїв: зараз ця система вкрай нераціональна і призводить до втрати особистого часу, який водіям не оплачується.

Крім того, вони виступають проти порушення вимог безпеки праці - за нинішніми правилами водії та кондуктори тролейбусів мусять передавати зміну не на території депо, а безпосередньо на маршруті.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві транспортники проведуть попереджувальний страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути