четвер, 25 лютого 2010 13:00

Київські транспортники страйкуватимуть у березні

Київські транспортники страйкуватимуть у березні

Працівники Київпастрансу перенесли запланований на цей тиждень страйк на 3 березня.

Таке рішення транспортники прийняли вчора, 24 лютого, на засіданні колективу Київпастрансу.

За словами співробітників підприємства, в п"ятницю, 26 лютого, вони висунуть керівництву такі вимоги: виплатити борги із зарплати з листопада, компенсувати різницю в зарплаті з початку кризи (з 2008-го водіям першого класу знизили ставки в середньому з 4 до 2-2 , 2 тис. гривень).

Крім цього, транспортники мають намір вимагати, щоб у депо повернули їдальні, а водіїв звільнили від функцій кондуктора. У випадку, якщо влада відмовиться піти назустріч, наземний транспорт не вийде на маршрути.

У столичній мерії офіційно підтверджують ймовірність страйку і вимагають від Кабміну терміново виплатити 120 мільйонів гривень компенсацій за перевезення пільгових категорій громадян.

У Київпастрансі сподіваються, що влада вирішить це питання на засіданні Київради 26 лютого.

Як повідомлялося раніше, у комунальному підприємстві Київпастранс заявили, що допускають припинення роботи наземного громадського транспорту в Києві у разі невиплати підприємству Кабінетом міністрів 120 мільйонів гривень компенсацій за перевезення пільгових категорій громадян.

Нагадаємо, що Київська міськдержадміністрація виділила 40,9 мільйонів гривень на погашення боргів із заробітної плати працівникам комунального підприємства Київпастранс.

Як раніше повідомлялося, через багатомісячні борги із зарплати з тролейбусних та автобусних парків звільнилися десятки водіїв, а ті, що залишилися, погрожують страйком.

Керівництво Київпастрансу пояснило виникнення боргів тим, що міська адміністрація довго не перераховує на рахунок підприємства компенсацію за перевезення пільгових категорій пасажирів.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Київські транспортники страйкуватимуть у березні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути