середа, 24 лютого 2010 16:05

Київпастранс погрожує страйком

Київпастранс погрожує страйком
Комунальне підприємство Київпастранс допускає припинення роботи наземного громадського транспорту в Києві у разі невиплати йому Кабінетом міністрів 120 мільйонів гривень компенсацій за перевезення пільгових категорій громадян.

"Комунальне підприємство Київпастранс вимагає від Кабінету міністрів України терміново погасити заборгованість держави за перевезення пільговиків. Інакше громадський транспорт столиці може зупинитися в будь-який момент", - йдеться в повідомленні Київської міськдержадміністрації.

Підприємство зазначає, що борг держбюджету у 120 мільйонів гривень почав накопичуватися з 2008 року, оскільки держбюджет не в повному обсязі розраховується перед підприємством за перевезення пільговиків.

Водночас, у підприємстві наголошують, що в Києві налічується близько 800 тисяч пільговиків, чиї пільги підтверджено законодавством, і яким підприємство забезпечує регулярне перевезення.

Через невиплати компенсацій, запевняє Київпастранс, його працівники не отримують зарплату з листопада 2009 року, а транспорт не лагодять.

Нагадаємо, що Київська міськдержадміністрація виділила 40,9 мільйонів гривень на погашення боргів із заробітної плати працівникам комунального підприємства Київпастранс.

Як раніше повідомляла газета "Сегодня", через багатомісячні борги із зарплати з тролейбусних та автобусних парків звільнилися десятки водіїв, а ті, що залишилися, погрожують страйком.

Керівництво Київпастрансу пояснило виникнення боргів тим, що міська адміністрація довго не перераховує на рахунок підприємства компенсацію за перевезення пільгових категорій пасажирів, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Київпастранс погрожує страйком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути