четвер, 29 липня 2010 14:51

У Києві шукають охочих пожити з пінгвінами в Антарктиді

У Києві шукають охочих пожити з пінгвінами в Антарктиді

У Києві розпочався конкурс на роботу в Антарктиду на станцію "Академік Вернадський".

Потрібні дизеліст-електрик, механік-електрик, хірург, анестезіолог, травматолог, біолог, метеоролог та кухар. Зарплату обіцяють не менше 1 тисячі доларів.

Відбір полярників триватиме до 30 вересня.

"У нас дуже серйозний вимоги. Головне мати міцне здоров"я, досвід роботи за спеціальністю не менше п'яти років, знати англійську або іспанську, аби спілкуватися з колегами з інших експедицій. Бажано уміти користуватися комп"ютером", - сказав прес-секретар антарктичного центру Володимир Бочкарьов.

В експедицію беруть передусім чоловіків, віком 25-45 років. Жінки мало зголошуються. Вони важче переносять віддаленість від дому, розлуку з дітьми та відірваність від цивілізації.

"Кандидати мають бути сильними фізично. Під час останньої експедиції, в дорозі почався сильний шторм. Чотири доби корабель кидало в різні сторони. Усіх нудило, боліли голови. Добре, що ніхто серйозно не постраждав. На станції є операційна. Доводилось навіть вирізати апендицит. Часто лікую запалення легенів, переломи та депресії" - розповів лікар Євген Мойсеєнко, який супроводжує дослідників.

Полярники переважно досліджують флору, фауну та клімат. У вільний від роботи час, переглядають кіно і грають футбол. Забавляються також з пінгвінами, яких біля станції Вернадського не менше сотні. Приблизно двічі на рік їм привозять продукти, ліки та інші необхідні для побуту речі. Їдять м'ясо, крупи, овочі, сухе або згущене молоко, консерви. Зрідка сало. Хліб дослідники випікають самі. Алкоголь не вживають. Хіба по келиху шампанського 22 червня, коли святкують середину "зимівки", тобто полярної ночі. Триває вона із квітня по серпень.

Літо на Південному полюсі, коли у нас зима. Найнижча температура повітря на півострові, на якому знаходиться українська станція - 44 градуси. В інших регіонах до -72. Влітку +5.

Станцію "Академік Вернадський" заснували 1996 року на базі станції "Фарадей", яку Україні передала Британська Антарктична служба. Експедиції фінансуються з державного бюджету. На кожну потрібно не менше $1 млн.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві шукають охочих пожити з пінгвінами в Антарктиді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути