неділя, 06 травня 2018 15:30

У Києві пройшов концерт із нацистською символікою: порушниками зацікавилася поліція

  У Києві поліція відкрила кримінальне провадження, через використання нацистської символіки під час концерту в одному з клубів. Фото: Zaborona.com
У Києві поліція відкрила кримінальне провадження, через використання нацистської символіки під час концерту в одному з клубів. Фото: Zaborona.com

Столичні правоохоронці мають намір покарати відвідувачів концерту гурту "Сокира Перуна", які прийшли на виступ із нацистською символікою.

Про порушення закону поліцейські дізнались із соцмереж, пишуть в Нацполіції міста.

"Під час моніторингу інформаційних сторінок було виявлено матеріал, у якому дописувач розповідав про порушення законодавства: на концерт в один із нічних клубів прийшли відвідувачі із нацистськими татуюваннями та стягами зі свастикою", – написали в повідомленні.

Зазначається, що у деяких відвідувачів на скронях були татуювання зі свастикою, інші тримали у руках нацистські прапори. Восновному в клубі була молодь, однак були й люди 40-50 річного віку. Крім того, у паузах між піснями зі сцени лунали згадки про гетьмана Скоропадського та спогади про "дідуся Беніто Муссоліні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвінчання 5 міфів про УПА

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Порушники можуть отримати покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

 

Союз українських організацій Австралії звернувся до авторів австралійського кулінарного шоу "Правила моєї кухні" та телеканалу Channel 7 з проханням вилучити з реклами шоу ролик із радянськими символами серпа і молота. На підтримку української громади Австралії виступила і українська дипустанова.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройшов концерт із нацистською символікою: порушниками зацікавилася поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути