четвер, 25 лютого 2010 12:17

У Києві помер амурський тигр і народилось кенгуреня (ФОТО)

У Київському зоопарку дали потомство сім"я дикобразів і кенгуру.

Про це повідомили у прес-службі зоосаду.

У віці декількох днів дитинча випало з маминої сумки.

Кенгуру-мати відмовилася приймати назад малюка, тому виходити його взялися співробітники зоопарку.

Не дивлячись на скепсис колег, які запевняли, що кенгуру неможливо вигодувати штучними сумішами, малюк окріпнув і вже перетворився на здорового жвавого звіра.

"Поява потомства у дикобразів і кенгуру – велика радість для наших зоологів. Ці види тварин належать до "проблемних" - які погано розмножуються в неволі. Те, що у нас дикобрази, кенгуру, червонокнижні журавлі – красавки і багато інших видів тварин щороку дають потомство – це показник високого професійного рівня наших фахівців і хорошого догляду за тваринами", - заявила генеральний директор Київського зоопарку Світлана Берзіна.

У зоопарку також повідомили, що у останні дні зими пішов один із старожилів Київського зоопарку - амурський тигр Іван. Він народився у 1990 році і прожив двадцять років, хоча природна тривалість життя амурських тигрів рідко перевищує вісімнадцять років.

Останні п"ять років тигр страждав від ниркової недостатності і хвороб, пов"язаних з віковою патологією - грижами хребта. За цей час він переніс дві хірургічні операції.

Нагадаємо, у грудні 2009 року в Київському зоопарку помер уссурійський білогрудий ведмідь Ося. Він два роки хворів на типові для в"язниці хвороби

Як прокоментувала радник мера Києва з питань навколишнього середовища і тваринного світу, директор Київського зоопарку Світлана Берзіна, причиною смерті тварини стала хронічна пневмонія, яка протікала у важкій формі вже три роки. Тому, смерть тварини не стала несподіванкою для співробітників зоопарку.

У той же час активісти - захисники тварин вважають причиною смерті безпосередньо умови утримання тварини, який вони порівнюють з тюремними. На їх думку, Ося два роки хворів на типові для в"язниці хвороби "від вогкості і недостачі сонячного тепла".

Kyiv.proUA.com, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві помер амурський тигр і народилось кенгуреня (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути