середа, 10 лютого 2010 15:36

На Луганщині у покинутому зоопарку гинуть звірі (ФОТО)

На околиці міста Сєвєродонецьк Луганської області екологи виявили покинутий пересувний зоопарк "Мауглі", в якому від голоду, морозу та хвороб помирають тварини.

За даними Національного екологічного центру, у цьому зоопарку утримуються білий ведмідь, лев, верблюд, лами, мавпи та екзотичні птахи.

Лев уже не може піднятися на задні ноги, у нього відморожений хвіст та ніс і остання стадія дистрофії, у верблюда в крові копита. У тварин немає сіна для підстілок, вони вже декілька тижнів лежать на своїх екскрементах. Звірі постійно сидять в тісних клітках і не мають можливості повноцінно рухатися.

Протягом останнього тижня тварин підгодовують місцеві жителі, студенти та небайдужі люди, але тваринам потрібна негайна медична допомога та зміна умов утримання.

Захисники тварин звернулися до всіх по допомогу, а також закликали владу та національні зоопарки негайно вилучити тварин, надати їм термінову медичну допомогу та створити належні умови утримання.

Зоопарк належить приватному підприємцю, який мешкає у місті Стаханов Луганської області. Його охороняють два сторожа.

Активісти природоохоронних організацій вимагають від компетентних органів порушити кримінальну справу за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Водночас регіональні ЗМІ пишуть, що звірі утримуються у досить - як для пересувних зоопарків - комфортних умовах. Зокрема, тварини забезпечені їжею - сіном та м"ясом, виглядають нормально. Хворіє лише лев.

УНІАН

Фото Мой город
Зараз ви читаєте новину «На Луганщині у покинутому зоопарку гинуть звірі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути