понеділок, 01 червня 2009 08:26

У Києві підвищили тарифи на комунальні послуги

У Києві підвищили тарифи на комунальні послуги

З сьогоднішнього дня в Києві підвищуються тарифи на житлово-комунальні послуги. Нові квитанції жителі столиці отримають вже 1 липня.

Як раніше заявив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко, підвищення комунальних тарифів в місті відбуватиметься поетапно і помірно. За його словами, процес пройде в 3-4 етапи і продовжиться з 2009 року до першої половини 2010 року.

У свою чергу, коментуючи підвищення комунальних тарифів в столиці, начальник Державної житлово-комунальної інспекції Сергій Зімін запропонував киянам самим визначитися, за які з існуючих 26 послуг за утримання житла вони мають намір платити. "Наша позиція така: жителі кожної з 10 тис. 500 житлових будинків самі повинні визначити, скільки послуг вони згодні оплачувати. Потрібно провести відповідні збори у всіх будинках, і після цього ухвалювати відповідні рішення по збільшенню або зменшенню тарифів", - відзначав він.

У той же час, мер Києва Леонід Черновецький пообіцяв, що тарифи на житлово-комунальні послуги в столиці у будь-якому випадку залишаться найнижчими в Україні. Крім того, за його словами, всі незахищені верстви населення користуватимуться пільгами при оплаті за послуги ЖКХ.

Нагадаємо, 23 квітня Київську міську раду відмінив мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в столиці. Як раніше заявила депутат Київради від БЮТ Тетяна Меліхова, тепер Київська міськдержадміністрація зможе підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги "на свій власний розсуд".

За матеріалом Ліга

Зараз ви читаєте новину «У Києві підвищили тарифи на комунальні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути