вівторок, 05 травня 2009 17:00

Підвищення комунальних тарифів у Києві визнали незаконним

Підвищення комунальних тарифів у Києві визнали незаконним

Підвищення комунальних тарифів Київською міською державною адміністрацією є незаконним, оскільки вітчизняне законодавство не передбачає наявності у держадміністрацій права на регулювання вартості послуг ЖКГ.

Про це заявила адвокат Тетяна Монтян.

"Тарифи має встановлювати тільки Київрада, а не голова КМДА чи його в.о. Та й ніхто Анатолію Голубченку ці повноваження не делегував. Але депутати з міськради не хочуть плямувати себе такими рішеннями, хоч і зацікавлені в них. Я вважаю, що платити по нових платіжкам не варто не тільки тому, що порушена процедура встановлення тарифів, але і тому що нам ще жодного разу не пояснили, за що конкретно ми повинні платити", - сказала вона.

Згідно з Законом "Про житлово-комунальні послуги", до компетенції міських адміністрацій відноситься "здійснення контролю цін/тарифів на житлово-комунальні послуги і моніторингу стану розрахунків за них".

Водночас Київська міськрада на останній сесії відмовилася затверджувати запропоновані столичною владою тарифи, проголосувавши тільки за відміну мораторію на їх підвищення.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація підвищила тарифи на холодне і гаряче водопостачання, водовідведення і опалювання для населення на 48,8-104,1% з 1 червня.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Підвищення комунальних тарифів у Києві визнали незаконним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути