четвер, 11 червня 2009 08:51

У Києві накрили конвертаційний центр з мільйонними рахунками

У Києві накрили конвертаційний центр з мільйонними рахунками

У Києві в рамках операції "Фірма" співробітники головного відділу податкової міліції ДПІ в Печерському районі разом із працівниками ГУ СБУ в Києві припинили діяльність конвертаційного центру, який проводив угоди з мільйонними сумами.

Як повідомили у прес-службі Управління податкової міліції Державної податкової адміністрації в Києві, нелегальну фінансову мережу створив 30-річний киянин. За короткий час він зареєстрував близько 10 фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб. Під видом оплати неіснуючих товарів і послуг легальні комерційні підприємства відмивали тут приховані від оподатковування гроші, перераховуючи їх на банківські рахунки фіктивних фірм.

Офіс центру знаходився у центрі міста в Лабораторному провулку, а конвертатори роз"їжджали на престижних джипах. Власне, з одного такого автомобіля оперативники вилучили більше 250 тис. грн., повідомили в прес-службі.

Рахунки фіктивних фірм, які перебували в 6 банках міста, заблоковані. Під час операції міліція вилучила статутні документи і печатки фіктивних підприємств, комп"ютери та бланки чистих платіжних доручень із підписами посадових осіб.

За фактом скоєння злочину порушена кримінальна справа. Ведеться слідство.

Усього з початку року працівниками податкової міліції столиці виявлено 10 конвертаційних центрів і більше 160 фіктивних фірм.

За матеріалом Finance.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві накрили конвертаційний центр з мільйонними рахунками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути