вівторок, 23 лютого 2010 15:32

У Києві масово потруїли безпритульних і домашніх собак

У Києві масово потруїли безпритульних і домашніх собак

Невідомі особи почали труїти столичних безпритульних собак, однак страждають від цього і домашні улюбленці.

Пошесть розпочалася із Теремків, де лише за суботу загинуло 5 породистих псів - кокер-спанієль, два далматинці, ротвейлер та лабрадор. Усі вони перед цим гуляли у місцевій лісосмузі.

У понеділок про схожі випадки отруєнь почали повідомляти мешканці Троєщини, Оболоні, Софіївської Борщагівки та Лук"янівки.

Скільки бездомних тварин також загинуло від отрути, невідомо.

"Ніч з суботи на неділю я запам"ятаю надовго. Таких страждань ні в чому не винних тварин я давно не бачила", - розповіла ветеринар клініки, де безуспішно намагалися врятувати чотирилапих, Марина Нємцова.

За її словами, симптоми в постраждалих тварин були однакові - сильні судоми та внутрішня кровотеча. Тож Нємцова припускає, що причиною могла стати розкидана щуряча отрута.

Власникам померлих тварин вдалося зібрати у лісосмузі залишки корму для собак із різким запахом, вони мають намір віддати їх на експертизу аби довідатись, що ж вбило їхніх улюбленців.

У згаданій лісосмузі на Теремках гуляють не лише собаки. Поряд розташовані дві школи, також приходять подихати свіжим повітрям молоді мами із дітлахами. Тож існує реальна небезпека того, що наступною жертвою невідомих отруювачів може стати не тварина.

У "Центрі ідентифікації тварин" про те, що сталося, чули, але запевняють, що ніяк не причетні до отруєнь.

"Наша організація займається відловом безпритульних тварин, аби стерилізувати або каструвати, а потім - відпустити. Але до такого негуманного способу "врегулювання" кількості бродячих собак, як отруєння, наші співробітники не вдаються", - запевнила директор КП "Центр ідентифікації тварин" Ольга Дроздова.

Вона наголосила, що безпритульних тварин у Києві останнім часом значно побільшало. Проблема полягає у відсутності коштів та спецмашин для відлову.

Комсомольская правда в Украине
Зараз ви читаєте новину «У Києві масово потруїли безпритульних і домашніх собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути