вівторок, 01 квітня 2008 14:26

У Києві черговий скандал навколо ДТП за участю VIP-персон

Під Києвом по дорозі в Конча-Заспу джип Toyota Land Cruiser налетів на "Жигулі", через що їх перевернуло на дах. Від зіткнення постраждали водій "Жигулів", прапорщик Андрій Дзус, і його пасажир, командира полку спеціального призначення ГУ МВС в Києві майор Володимир Дмитренко.

За неперевіреними даними джерел "Комсомольської правди в Україні" в правоохоронних органах, злощасна іномарка належить депутату Київради від Партії регіонів Сергію Зіміну. А за кермом у момент аварії був його 25-річний син Володимир.

Як повідомляє видання, ДТП сталось 30 березня о шостій годині ранку, коли правоохоронці їхали перевіряти пости в Конча-Заспу.

"Дорога була абсолютно порожньою. Раптом я відчув удар і одразу знепритомнів", - розповів журналістам Андрій Дзус.

"Коли я опам"ятався і розплющив очі, то побачив, як якийсь молодий світловолосий хлопець витягує мене з автомобіля, - згадує прапорщик. - Потім він про щось розмовляв із співробітниками ДАІ. Більше я нічого не пам"ятаю".

В результаті ДТП майор Володимир Дмитренко отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, а також травми грудної клітки і живота. У Андрія Дзуса - закрита черепно-мозкова травма, травма грудної клітки і лівої ноги.

Про причини аварії правоохоронці поки що говорити відмовляються, посилаючись на таємницю слідства. Але журналісти припускають два варіанти: "Водій іномарки міг не встигнути пригальмувати (за даними джерел в правоохоронних органах, він рухався з швидкістю не менше 180 км/ч). Або просто не помітив міліційну машину, що стояла попереду".

Прес-секретар київської організації Партії регіонів Костянтин Трифоненко побічно підтвердив "Комсомолці" інформацію про те, що син депутата потрапив в аварію. За його словами, Сергій Зімін відмовляється давати коментарі з даного приводу. Він сказав тільки, що це було "побутове ДТП" і його син під час зіткнення не постраждав.

Дорожні скандали за участю VIP-персон, політиків та їх дітей в Україні не рідкість. Більше того, в більшості випадків винні залишаються безкарними. Так, в ніч на 12 січня син одного з керівників Одеської облради Фелікс Петросян, сівши за кермо в стані алкогольного сп"яніння, розбив 11 автомобілів. Водій однієї з машин, 28-річний Володимир Рошко, загинув на місці, ще п"ятеро постраждалих потрапили до лікарні. Втім, справу перекваліфіковували і тепер Петросян може уникнути відповідальності.

Одна ж із найгучніших за останній час справ: у травні 2007 року екс-пасинок мільярдера Дмитра Фірташа Сергій Калиновський став винуватцем ДТП, в якому загинули двоє людей.

Після місяця перебування в приватній клініці, куди не пускали представників слідства, Калиновський безслідно зник. У вересні екс-пасинок Фірташа був оголошений в розшук. За даними українського відділення Інтерполу, він може перебувати за кордоном, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Києві черговий скандал навколо ДТП за участю VIP-персон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути