Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2011 14:51

У Китаї заборонили літати поштовим голубам та пускати повітряні змії

У Китаї заборонили літати поштовим голубам та пускати повітряні змії

На заході Китаю введені безпрецедентні заходи безпеки. Заборона введена навіть на польоти поштових голубів. Таким чином влада готується до відкриття першої виставки "Китай-Євразія".

Жорсткість вимог до безпеки стосується всього Синьцзян-Уйгурського автономного району на заході країни. Вулиці міста Урумчі, де пройде виставка, патрулюють озброєні поліцейські.

Над містом оголошена зона без польотів, заборонені навіть традиційні змагання поштових голубів. Крім того, в місті введено заборону на такі здавалося б невинні розваги, як запускання повітряних зміїв та повітряних куль, повідомляє видання China post.

Аеропорти в десятках міст на всій території Китаю, в тому числі Пекіна й Шанхаю, посилили перевірку безпеки для рейсів в Урумчі. У результаті цих заходів в аеропортах виникають довгі черги й затримки рейсів. Як зазначають китайські ЗМІ, минулої неділі сталася бійка між пасажирами у Пекіні.

Посилення пильності викликано ще й очікуваним приїздом ряду високопоставлених політиків. Зокрема, очікується, що Урумчі відвідають президент Пакистану Азіф Алі Зардарі та голова Киргизії Роза Отунбаєва. Сама виставка буде проходити з 1 по 5 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї заборонили літати поштовим голубам та пускати повітряні змії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути