четвер, 04 серпня 2011 13:49

Китайці повинні позбутись собак до 26 серпня

Китайці повинні позбутись собак до 26 серпня

Жителі міського округу Цзянминь в китайській провінції Гуандун повинні позбутись своїх домашніх улюбленців до 26 серпня, пише China Daily.

Городянам запропоновано добровільно здавати собак у спеціальні центри для тварин, де їх будуть оглядати, а потім відправляти жити в сільські райони або, в разі, якщо нових господарів підшукати не вдасться, їх будуть присипати. Центри з прийому собак працюватимуть з 10 по 25 серпня. Нововведення, що стосується заборони на утримання собак в міських квартирах, вступить у силу 26 серпня. У цей день співробітники бюро безпеки проводитимуть рейди й відбиратимуть собак у тих, хто не здав вихованців у спеціальні заклади. Також собак будуть ловити на вулицях і в парках у межах міста.

Тримати псів після проведення всіх "зачисток" буде дозволено тільки обмеженому колу людей. Йдеться про власників складів з товарами на суму понад п'ять мільйонів юанів (близько 775 000 доларів), електростанцій, нафтобаз, гідротехнічних споруд та інших спеціалізованих підприємств. На території цих закладів собаки зможуть жити й виконувати функції охоронців. При цьому псів будуть розміщувати в спеціальних закритих загонах.

Щоб отримати дозвіл на утримання сторожового пса, жителям Цзянминя необхідно заповнити спеціальну заявку. Якщо вона буде схвалена, фахівці перевірять умови проживання собак і зроблять їм необхідні щеплення.

За словами представників влади міста, розташованого на річці Сіцзян, заборона на собак вводиться для того, щоб поліпшити екологічну ситуацію. Господарі тварин вважають, що подібні заходи дуже суворі й несправедливі.

Проте, влада висловила надію на те, що жителі Цзянминя зрозуміють і не стануть перешкоджати плану виселення собак. Цзянмин стане першим китайським містом, в якому повністю заборонено заводити й тримати вдома собак.

Раніше обмеження на кількість домашніх псів були введені в Шанхаї, Гуанчжоу й Ченду.

Зараз ви читаєте новину «Китайці повинні позбутись собак до 26 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути