Ексклюзиви
пʼятниця, 06 червня 2008 07:56

У Китаї обрушилася вугільна шахта: дев"ять людей загинули

Щонайменше дев"ять людей загинули і 11 отримали поранення в результаті обвалення вугільної шахти в Китаї. Трагедія сталася в центральній провінції Хенань. На одному з найбільших вугледобувних підприємств провінції обрушився тунель довжиною 80 метрів.

Причини інциденту залишаються неясними. Відзначимо, що китайська вугледобувна промисловість вважається найнебезпечнішою в світі. Щорічно в КНР аварії на підприємствах цієї галузі забирають в середньому 7 тисяч життів. Вибухи, обвали, підземні повені та інші НС в 2007 році забрали життя майже 3800 гірників.

13 квітня в результаті вибуху метану на вугільній шахті в Китаї загинули чотирнадцять людей, двоє отримали травми і ще двоє вважаються зниклими безвісти.

Інцидент стався в місті Хулудао в північно-східній провінції Ляонін. Шахта була приватним підприємством і діяла незаконно, раніше рішенням місцевого уряду вона була закрита унаслідок невідповідності вимогам безпеки.

До закінчення розслідування місцева влада припинила роботу всіх 77 шахт в Хулудао та його околицях.

Нещодавно в Східному Китаї в результаті аварійного затоплення шахти заблокованими під землею опинився 171 шахтар.

Наймасштабнішою трагедією на вугільних розробках в історії КНР став вибух копальневого газу в лютому 2005 рік на шахті "Суньцзявань" в провінції Ляонін. Через детонацію метану тоді загинули більше 200 людей, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї обрушилася вугільна шахта: дев"ять людей загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути