понеділок, 21 квітня 2008 15:28

У Китаї через тайфун загинуло троє людей, 40 зникли безвісти

У Китаї троє людей загинули, 40 зникли безвісти через тайфун "Неогурі", котрий захопив південь країни. Найбільших збитків зазнав популярний у туристів курортний острів Хайнань. Там збитків зазнали 1,3 мільйона людей.

За попередніми даними, економічні втрати становлять 48 мільйонів доларів. На острові під тиском стихії зруйновано 550 будинків. З району лиха евакуйовано 213 тисяч людей.

Тайфун виник у Південно-китайському морі, дійшовши до узбережжя материкового Китаю, послабшав і перетворився на тропічний шторм.

У 2008 році перший тайфун стався на узбережжі Китаю незвично рано. За статистикою, зазвичай перший тайфун наближається до берегів КНР близько 29 червня.

Разом з тим, метеорологи відзначають, що в 2008 році Китай зіткнувся з проблемою різких погодних змін. Зокрема, на початку року на південні райони країни випали рясні снігопади. Тоді стихія забрала 107 життів, економічний збиток перевищив півтора мільярди доларів.

Тайфун "Неогурі" і погіршення погодних умов також може перешкодити підйому українського судна "Нафтогаз-67", яке затонуло у Південно-Китайському морі 23 березня, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї через тайфун загинуло троє людей, 40 зникли безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути