Ексклюзиви
понеділок, 26 липня 2010 15:44

У Кирила кажуть, що патріарх буде приїжджати в Україну частіше

У Кирила кажуть, що патріарх буде приїжджати в Україну частіше

Тема церковного розколу в Україні стала однією з тем що на порядку денному засідання Священного Синоду Московського патріархату, що проходить в понеділок в Києві.

"Тема звернення до наших братів, які з різних причин, - як політичних, так і особистих - опинилися поза Церквою, є темою розгляду Священного Синоду Російської православної церкви, засідання якого зараз проходить в Києво-Печерській лаврі", - повідомив замглави Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов в ході відеомосту Москва-Київ.

За його словами, очікується, що Синод, засідання якого очолює патріарх Московський і всієї Русі Кирило, виступить з відповідним зверненням з приводу українського розколу.

Священик нагадав, що в низці публічних виступів патріарха прозвучали слова, адресовані тим, хто, "на жаль, все ще знаходиться поза межами канонічної Церкви".

Крім того, пастирські поїздки патріарха Московського і всієї Русі Кирила на Україну відбуватимуться щорічно.

"Патріарх Кирило вже говорив про свій намір щорічно зустрічати День Хрещення Русі (День пам'яті святого князя Володимира) в Києві, на берегах Дніпра, де, власне, хрещення Русі і відбувалося", - сказав Балашов.

Він повідомив, що з патріаршими відвідинами Києва щорічно поєднуватимуться відвідини ще декількох - двох або трьох - єпархій Української православної церкви.

"Все це, звичайно, не унеможливлює того, що патріарх Кирило відвідуватиме Україну частіше, ніж раз на рік, - тоді, коли будуть якісь особливі випадки для патріарших відвідин", - відзначив священик.

Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Кирила кажуть, що патріарх буде приїжджати в Україну частіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути