вівторок, 14 грудня 2010 10:47

У кіосках заборонять продавати алкоголь та сигарети

У кіосках заборонять продавати алкоголь та сигарети

Народні депутати пропонують заборонити продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів у малих архітектурних формах (ятки, кіоски, намети, лотки).

Про це свідчить законопроект N7457, зареєстрований у Верховній Раді 13 грудня 2010 року.

Основною метою проекту є забезпечення належного рівня здоров'я громадян, обмеження споживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів шляхом заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у малих архітектурних формах (МАФ).

У проекті конкретизується норма чинного Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у невизначених для цього місцях.

Зокрема, проект розділяє МАФи на стаціонарні малі архітектурні форми та пересувні малі архітектурні форми.

Стаціонарний МАФ - тимчасова одноповерхова споруда для здійснення підприємницької діяльності висотою не вище 4 метри, яке по зовнішньому контуру має площу не більше 30 кв. метрів, виготовляється з полегшених конструкцій і встановлюється без закладення фундаменту.

Пересувний МАФ - торговельне обладнання, низькотемпературний прилавок, лоток, кіоск, ємність, торговельний автомат для здійснення підприємницької діяльності, а також інші споруди, які не мають закритого приміщення для тимчасового перебування відвідувачів.

Таким чином, автори документа пропонують поширити існуючу сьогодні заборону продажу алкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) і тютюнових виробів не тільки на торгові автомати, а й на стаціонарні та пересувні МАФи (кіоски, намети, лотки).

Ліга

Зараз ви читаєте новину «У кіосках заборонять продавати алкоголь та сигарети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути