неділя, 21 травня 2017 09:40

"У казематах Росії та Криму за "липовими" справами перебувають понад 30 громадян України", - Гройсман

"У казематах Росії та Криму за "липовими" справами перебувають понад 30 громадян України", - Гройсман

День пам'яті жертв політичних репресій відзначають сьогодні в Україні.

З цієї нагоди на сайті Кабінету Міністрів опубліковано звернення прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"На наших очах в окупованому Криму розгортається новий маховик політичних репресій проти громадян України, - йдеться у тексті. - Зазнають переслідування українські та кримськотатарські активісти, забороняються мирні зібрання, людей викрадають на вулицях, переслідують за етно-конфесійними та мовно-культурними ознаками, кидають за грати за сфабрикованими звинуваченнями. У казематах Росії та Криму за "липовими" справами перебувають понад 30 громадян України, однак ці списки навряд чи є повними. Переконаний, що ми повинні вселяти надію, оптимізм і підтримку в душі і серця наших співвітчизників – в'язнів сумління, які, перебуваючи в російських в'язницях і таборах, у нелюдських умовах щодня борються за нашу свободу та демократичну країну. Вся Україна схиляє голову перед їх мужністю та знає героїв поіменно. І настане той день, коли всі вони повернуться на Батьківщину. Повернуться переможцями".

День пам'яті жертв політичних репресій відзначається у третю неділю травня відповідно до указу президента України Віктора Ющенка від 21 травня 2007 року. Цього дня вищі особи держави покладають квіти до національного меморіального заповідника "Биківнянські могили". Покладання квітів до пам'ятних знаків відбувається також по всій країні, провадяться жалобні віче і церемонії.

"З метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства", - йдеться в указі.

Зараз ви читаєте новину «"У казематах Росії та Криму за "липовими" справами перебувають понад 30 громадян України", - Гройсман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути