середа, 26 квітня 2017 12:08

"Тато, коли ти повернешся?" - оприлюднили відчайдушний лист Сенцова з російської тюрми

"Тато, коли ти повернешся?" - оприлюднили відчайдушний лист Сенцова з російської тюрми

26 квітня оприлюднили лист російського політичного в'язня Олега Сенцова.

Його опублікував у Facebok Геннадій Афанасьев.

Лист прочитали в США на спеціальній церемонії ПЕН-центру в Нью-Йорку. Там режисеру та кримчанину Олегу Сенцову присудили щорічну премію Барбари Ґолдсміт "Свобода писати". Нагорода присуджена режисерові "в світлі його величезної мужності виступати проти нетерпимості до свободи вираження й сумлінного інакомислення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олегу Сенцову дали престижну іноземну премію

"Тюрма - це м'ясорубка людських доль, потрапивши в яку, перестаєш вірити у справедливість, але не перестаєш за неї боротися. Тут все по-іншому, тут намагаєшся жити і виживати, хоча відчуваєш, що твоє справжнє життя залишилося десь там, за парканом. І що реальний ти залишився теж на волі, а посадили когось іншого. Що все це тимчасово, що скоро все вирішиться і зміниться. Опинившись у в'язниці, привчаєшся жити надією, навіть якщо її немає", - написав Сенцов.

"Коли я в останнє заїжджав на Майдан, де вже почали гинути люди, моя мама сказала: "Навіщо ти туди їдеш? Адже у тебе двоє дітей!". Я відповів, що саме тому я туди і їду - я не хочу, щоб вони жили в країні рабів. Ми тоді перемогли. Але виявилося, що не до кінця. І боротьба триває, але вже без мене. А я сиджу втюрмі. Як будь-якому в`язню мені дуже важко відповідати на просте дитяче питання: "Тато, коли ти повернешся!", - написав режисер.

Росія відмовилася видати Україні політв'язнів Олега Сенцова й Олександра Кольченка через їхнє нібито російське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «"Тато, коли ти повернешся?" - оприлюднили відчайдушний лист Сенцова з російської тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути