середа, 09 грудня 2020 11:38

У Кабміні назвали нову дату перепису населення

У Кабміні назвали нову дату перепису населення
У пояснювальній записці до розпорядження зазначають, що в Україні останній Всеукраїнський перепис населення відбувся у 2001 році. Фото: pixabay.

Термін проведення Всеукраїнського перепису населення Кабінет міністрів планує встановити 2023 року.

Документ підготувала Державна служба статистики, пише "РБК-Україна".

"Погодитися з пропозицією Державної служби статистики щодо проведення 2023 року Всеукраїнського перепису населення", - розпорядились в Кабміні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відбудеться перепис населення

Попередні розрахунки свідчать, що на виконання комплексу робіт, пов'язаних із завершенням підготовчих робіт до Всеукраїнського перепису населення, його проведенням, обробленням, узагальненням та поширенням його результатів, у 2020-2023 роках необхідно 7,260 млрд грн. З цих видатків близько 70% становить заробітна плата тимчасового переписного персоналу та нарахування на неї. Для підготовки та проведення перепису населення передбачається залучити понад 98 тис. тимчасових працівників.

У пояснювальній записці до розпорядження зазначають, що в Україні останній Всеукраїнський перепис населення відбувся 2001-го. За цей час у країні відбулися значні економічні, демографічні та міграційні процеси, які суттєво вплинули на кількісний та якісний склад населення.

Генеральна Асамблея ООН 2015-го прийняла резолюцію щодо проведення чергового всесвітнього раунду переписів населення та житлового фонду у 2015-2024 роках. За встановленою практикою й згідно з рекомендаціями ООН переписи населення у більшості країн світу проводяться раз на 10 років.

Адміністрація президента Дональда Трампа через Верховний суд США намагається змінити правила національного перепису населення, вимагаючи не враховувати нелегальних мігрантів. Це може вплинути на кількість законодавців у Конгресі США на користь республіканців.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні назвали нову дату перепису населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути