субота, 28 листопада 2020 23:58

Трамп через суд хоче змінити правила перепису населення

Трамп через суд хоче змінити правила перепису населення
Пропозиція Трампа спрямована на те, щоби змінити практику, яка існувала в Америці понад два століття. Фото: Flickr.com

Адміністрація президента Дональда Трампа через Верховний суд США намагається змінити правила національного перепису населення, вимагаючи не враховувати нелегальних мігрантів.

Це може вплинути на кількість законодавців у Конгресі США на користь республіканців, пише Bloomberg. Під час розгляду позову, який призначений на понеділок, "адміністрація домагатиметься виключення зі списків перепису населення іммігрантів, які не отримали документів".

Дані щодо кількості населення в кожному штаті використовуються для розподілу федеральних фондів, а також місць у нижній палаті Конгресу США. Пропозиція Трампа спрямована на те, щоби змінити практику, яка існувала в Америці понад два століття і завжди враховувала негромадян, навіть нелегальних жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден переміг тільки в "корумпованих" містах - Трамп

Критики стверджують, що Трамп намагається маніпулювати цифрами за рахунок регіонів, які зазвичай голосують за демократів і де спостерігається високий рівень проживання іммігрантів. Це може означати меншу кількість місць для демократів у Конгресі США від Техасу, Каліфорнії та, можливо, Нью-Йорку і Нью-Джерсі.

Кожен штат США представлений у Палаті представників пропорційно населенню, однак загальна кількість членів нижньої палати Конгресу не може перевищувати 435.

Нагадаємо, Трамп заявив, що залишить Білий дім 20 січня, якщо Колегія виборників оголосить Джо Байдена переможцем президентських виборів. Він зазначив, що поки не готовий визнати свою поразку.

Зараз ви читаєте новину «Трамп через суд хоче змінити правила перепису населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути