пʼятниця, 17 липня 2009 13:07

У Iзраїлі під час заворушень затримали півсотні ортодоксальних євреїв

У Iзраїлі під час заворушень затримали півсотні ортодоксальних євреїв
У Єрусалимі під час нічних заворушень 18 поліцейських отримали поранення, півсотні демонстрантів, ультраортодоксальних євреїв, були затримані. Про це повідомляє ізраїльська поліція. Сьогодні вночі сотні євреїв, незадоволених втручанням влади у справи релігійної громади, перекривали автотраси, палили сміття, проливали олію на дороги, били світлофори і ламали стовпи ліній електропередач. Вони закидували камінням поліцейських і вступали із ними у рукопашні сутички.

У результаті 18 правоохоронців були поранені, дев"ятьох із них довелося відправити у лікарню. У поліції повідомили про 50 затриманих демонстрантів. Заворушення тривали усю ніч, до ранку ситуація у місті нормалізувалася.

Дана ніч стала кульмінацією триденних заворушень, які місцева преса називає наймасштабнішими за останні роки. Спричинився до заворушень арешт представниці релігійної громади, яка, як вважає слідство, морила голодом свого сина. На момент госпіталізації трирічна дитина важила сім кілограмів, зараз здоров"я хлопчика покращується.

Протягом останніх декількох тижнів ультраортодоксальні євреї, що складають третину населення Єрусалиму, також активно протестували проти рішення мерії залишити відкритим у суботу одне із найбільших міських паркувань - єврейський шабат.

Нагадаємо, 12 липня ізраїльська поліція заарештувала члена расистської організації Ку-клукс-клан Міккі Луїса Мейона, одного із найбільш розшукуваних ФБР злочинців, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «У Iзраїлі під час заворушень затримали півсотні ортодоксальних євреїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути