Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 12:58

У Ізраїлі каратимуть за пропаганду нацизму

Ізраїльський парламент ухвалив закон про кримінальну відповідальність за пропаганду нацизму або будь-якої іншої ідеології расистського штибу, повідомила у вівторок газета "Едіот Ахронот".

Минулого року ізраїльська поліція затримала вісьмох молодих вихідців з колишнього Радянського Союзу, яких підозрюють у створенні неонацистського угруповання і здійсненні десятків нападів на арабів, іноземних робочих і релігійних євреїв. Справа набула широкого резонансу, виплеснувшись на передовиці газет і навіть ставши предметом обговорення на засіданні уряду.

"У Ізраїлі ніколи не було законодавчої бази для протидії неонацистським організаціям, тому що ніхто з нас навіть у страшному сні не міг уявити, що тут у цьому виникне необхідність", – цитує видання автора законопроекту Моше Гафні, який представляє в Кнесеті релігійну партію "Єврейство Тори".

"На жаль, не так давно ми зіткнулися з організацією подібного роду, і я був змушений запропонувати цей законопроект", – сказав Гафні.

У первісному вигляді документ був спрямований тільки на протидію нацизму. Проте, за наполяганням кабінету, що послався на міжнародні зобов"язання Ізраїлю, в текст були включені універсальні формулювання, що ставлять поза законом будь-які прояви расизму, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Ізраїлі каратимуть за пропаганду нацизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути