Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2008 08:20

У ході безладів у Белграді постраждали близько 150 осіб

У ході безладів у столиці Сербії Белграді у четвер увечері і в ніч на п"ятницю було поранено близько 150 осіб, зокрема поліцейських і журналістів

За попередніми даними, загинула одна особа. Її обгоріле тіло виявили у посольстві США, яке було підпалене протестуючими. Особу загиблого, який не є співробітником дипмісії, встановлять за допомогою аналізу ДНК.

На демонстрацію проти одностороннього проголошення незалежності Косова у центрі Белграда зібралися не меншео 200 тисяч осіб. Як розповіли у поліції, це була наймасовіша акція протесту з 2000 року, коли натовпи мітингуючих увірвалися у приміщення парламенту Югославії, щоб повалити Слободана Мілошевіча.

Декілька десятків протестуючих у четвер увечері напали на будівлю посольства США. При повній бездіяльності поліції, відзначає агентство, вони увірвалися на територію, зірвали американський прапор і підпалили приміщення.

США висловили різкий протест у зв"язку з інцидентом, а Рада безпеки ООН і Верховний представник ЄС з питань політики у галузі безпеки назвали безлади у Белграді "абсолютно неприйнятними". Уряд Сербії приніс вибачення, наголосивши, що хуліганські дії окремих вандалів не відображають позиції Сербської республіки, яка проте висловлює глибокий жаль з приводу від"єднання Косова.

Нагадаємо, парламент Косова проголосив незалежність 17 лютого. Після цього ряд країн ЄС і США визнали незалежний край, тоді як Росія підтримує позицію Сербії і не визнає суверенітету краю, повідомляє агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «У ході безладів у Белграді постраждали близько 150 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути