Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2020 11:24

У харківському метро затримали антимайданівця "Топаза"

У харківському метро затримали антимайданівця "Топаза"
З'ясувалося, що "Топаз" фігурує в новій справі. Фото: facebook.com/ignat.kromskoi

Антимайданівця Ігната Кромського з позивним "Топаз", звільненого 2018 року з-під варти за законом Савченко після вироку за масові заворушення, зупинили та затримали на станції метро в Харкові. Однак невдовзі відпустили. З'ясувалося, що "Топаз" фігурує в новій справі.

Про затримання Кромський написав у Facebook.

"Затримали на ст. м. Академіка Павлова. Вже відпустили. Сказали, що підозрюють у вчиненні особливо тяжких злочинів у місті Селидове Донецької області", - написав "Топаз".

Інформація про Кромського міститься в розшуковій базі МВС. Там вказано, що його розшукує Селидівське відділення поліції у справі за статями: розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Датою зникнення вказано 15 жовтня 2020 року. Запобіжний захід не обирався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічого не пам'ятає: у мережі з'явилося відео зі скандальним антимайданівцем "Топазом"

У лютому-березні 2014 року Кромський брав активну участь у проросійських масових заходах у Харкові, під час яких відкрито й публічно не визнавав центральних органів влади України і бажав відокремлення Харківської області. В інтерв'ю одному з російських телеканалів закликав президента Російської Федерації до введення російських військ на територію України. Був членом охорони "Антимайдану" в Маріїнському парку в Києві. Став відомий за позивним "Топаз "після появи в інтернеті відео, знятого в таборі "Антимайдану". Також брав участь у захопленні будівлі Харківської ОДА 1 березня 2014 року.

Суд призначив йому 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проте за ґратами Кромський відсидів лише 4 роки: решту строку зарахували за перебування в СІЗО за чинним на той час законом Савченко, відповідно до якого день попереднього ув'язнення рахується за 2 дні у в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «У харківському метро затримали антимайданівця "Топаза"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути